Over de tesla model x

Tesla heeft behoorlijk voor opschudding gezorgd in de auto branche. De vele beloftes van CEO Elon Mush (ex Paypal) worden eindelijk waargemaakt. Na de full electric Roadster kwam de full electric Model S. Een luxe sedan met een actieradius van 500 kilometer en een 0-100 km/u sprint in 2.3 seconden. Daarbij kan de auto zelf rijden en sturen.
Niet al te lang daarna kwam de Model X uit, een 100% electric SUV met maximaal 7 zitplaatsen en een enorme eye-catcher: de Falcon wing deuren. Deze zijn niet enkel futuristisch om te zien, ze hebben ook nut. De 2e en 3e zitrij wordt hiermee zeer toegankelijk, zelfs als er op slechts 30 cm afstand van een auto of muur geparkeerd wordt.

Enkele kenmerken
 

 • SNEL

  De P100D model X is de snelste SUV ter wereld. Deze bereikt de 100 km/u binnen 3 seconden.
  (De Witte Tesla doet er 5 seconden over)

 • Electrisch

  De auto is 100% electrisch en kan via Tesla’s superchargers binnen een uur volledig opgeladen worden.

 • zelfsturend

  De Tesla model X is voorzien van 6 cameras, 2 radar systemen en verschillende sonar sensoren rondom die de auto volledig zelf kunnen laten rijden. Vooralsnog enkel bruikbaar op A en N wegen, maar volledige autonomiteit staat voor 2018/2019 op de agenda.

 • deuren

  De vleugeldeuren geven toegang aan de 2e en 3e zitrij. Ze worden de Falconwing doors genoemd, omdat ze een uniek extra scharnierpunt hebben om ook te kunnen openen in smalle ruimtes. Het is DE eye-catcher van de auto.

 • zitplaatsen

  De model X is bestelbaar als 5, 6 of 7 zitter.
  (De Witte Tesla heeft er 6)